Вантажні шини

Вантажні шини

Вантажівки є важливою у нашій економіці. Завдяки їм продукти потрапляють на полицю магазину , ми отримуємо все, що замовляємо онлайн, за день-два, збирається сміття та багато іншого. А вантажні шини, які забезпечують контакт автомобіля з землею, особливо важливі для безпеки транспортування.

Вантажівки залишаються найбільш гнучким видом транспорту для переважної більшості товарів. Вони призначені для підтримки та транспортування великих вантажів на великі відстані.

Ми вже обговорювали важливість вибору правильних шиe і шини для вантажних автомобілів не є винятком, але критерії вибору різні. Залежно від їх розташування на осі, профіль шин відрізняється, але також важливо брати до уваги якість доріг і відстані, які ви збираєтеся подолати.

-Види шин
-Класифікація осі
-Висновок

Типи шин

Шосейні шини

Шосейні шини – вони призначені для великих відстаней. Структура протектора тонша, щоб уникнути нагрівання при тривалій їзді.

Регіональні шини

Регіональні шини – ці шини призначені для тих, хто їздить на великі відстані іншими типами доріг, які є або нижчої якості, або з більшою кількістю заторів, або для інших умов, які вимагають повільнішого руху з частими зупинками. Вони мають більш товстий протектор, щоб витримувати ці умови.

Міські шини

Міські шини – для автобусів громадського транспорту; вони зазвичай мають лінійні профілі і дуже стійкі до поворотів.

Шини змішаного застосування

Шини змішаного застосування – це як для вулиці, так і для будівельного майданчика. Вони призначені для самосходів 8×4, бетоновозів або інших типів транспортних засобів, які використовуються на баластних або бетонних станціях. Ці шини мають дуже міцний профіль, щоб витримувати великі навантаження.

Позашляхові шини

Позашляхові шини – це шини виключно для будівельних майданчиків. Вони мають дуже великий профіль, виготовлений для роботи в каменоломнях.

Для вантажних шин як шини для змішаного застосування, так і шини для бездоріжжя розроблені з більш твердої гуми, щоб протистояти розриву, коли вони контактують з гострим камінням.

Anvelopele pentru camion

CКласифікація по осях

Рульові колеса передні, до трактора. Вони мають ручку, адаптовану для безпечного виконання поворотів і гальмування. З міркувань безпеки не рекомендується встановлювати інші типи шин на передню вісь, оскільки це ускладнить маневрування кермом, а без необхідного зчеплення ви наражаєте себе на небезпеку.

Тягові шини також для трактора, але для ведучої осі. Вони мають найкраще зчеплення, тому що переміщують весь вузол і несуть найбільше навантаження. Вони оптимізовані для безпечного буксирування вантажу.

Trailer або шини для причепів складаються з більш твердої гуми, щоб витримувати повороти. Вони фіксовані і через вигини швидше псуються.

Висновок

Як і для легкових автомобілів, вантажні шини також діляться за сезонами. У Румунії для транспортних засобів загальною вагою понад 3,5 тонни обов’язкове використання шин M+S (для бруду та снігу) для їзди взимку або по засніжених дорогах. Вони також повинні бути оснащені ланцюгами проти ковзання. Не рекомендується використовувати зимову гуму влітку і навпаки; текстура гуми інша, і вони передчасно зношуються.

Також важливо враховувати індекси навантаження та швидкості, характерні для вашого автомобіля. Ви знайдете їх на наклейці або на шинах. Якщо вам потрібні додаткові відомості про код, написаний на вашій шині, ви можете знайти їх у статті про“Відповідну шину”.

Для всіх згаданих категорій на ринку можна знайти преміальні шини (найкращої якості), термін служби яких становить прибл. 250 000-300 000 км, Бюджетні шини (нижчої якості) з терміном служби приблизно 100 000 км або Економічні шини якості між Преміум і Бюджет. І, нарешті, не забувайте, що в Radburg ви завжди завжди знайдете правильні вантажні шини для вас.

Не забудьте також підписатися на нас у FacebookInstagramTik TokPinterestLinkedIn I Youtube.

Залишити відповідь