Як підготувати автомобіль до зими – 9 важливих кроків

Холодна пора року, хоч і давно пора, нарешті починає відчуватися. Сірі ранки, затоплені туманом, пронизливий вітер і автомобілі, вкриті мокрим снігом, – це бурульки холодної пори року. І тепер, коли у нас є всі ці вісники, нам потрібно підготувати машину до зими.

Як ми готуємо автомобіль до зими?

Змінити шини

  1. Перший і найочевидніший крок – це заміна шин. Коли температура тримається нижче 7 градусів за Цельсієм, ми повинні бігти в сервіс, щоб встановити зимову гуму (якщо ви не використовуєте весь сезон). Краще раніше, ніж пізніше, щоб ви могли знайти шини за кращою ціною та уникнути черг у разі несподіваного снігопаду.

Після зміни обов’язково зберігайте їх належним чином. Ви можете переглянути інші корисні поради та пропозиції щодо зберігання шин у статті 9 порад щодо зберігання шин після закінчення сезону

Якщо ви не купуєте новий комплект, перевірте глибину протектора, щоб переконатися, що у вас є потрібне зчеплення, і міняйте шини між ними при кожній заміні масла або на 10 000 км для рівномірного зносу.

Переконайтеся, що у вас правильні шини

  1. Переконайтеся, що у вас правильні шини – дозволені зимові шини повинні мати напис MS (грязь і сніг) відповідно до законодавства Румунії та RAR. Якщо ви живете в регіоні з сильним снігом, вибирайте шини зі сніжинками. Вони пройшли додаткові випробування та пропонують кращу продуктивність на снігу.

Щомісяця перевіряйте тиск

  1. Перевіряйте тиск щомісяця – зі зниженням температури знижується і тиск у шинах. При різниці в 10 градусів Цельсія тиск падає прибл. 0,1 бар. Якщо ви монтували шини при +7 градусах Цельсія з тиском 2,0, то при -10 вони можуть мати 1,8. Низький тиск призводить до передчасного зносу шин або в деяких випадках до тріщин і проривів.

Забезпечте періодичне технічне обслуговування вашого автомобіля

  1. Періодичне технічне обслуговування вашого автомобіля також дуже важливо при підготовці автомобіля до зими. Перевірте масло та антифриз, щоб уникнути проблем із радіатором, водяним насосом або будь-яким типом установки, яка містить воду.

Огляньте акумулятор автомобіля

  1. Взимку здатність накопичувати енергію зменшується через низькі температури. Викличте фахівця, який огляне автомобільний акумулятор, щоб можна було рушити зі стоянки без допомоги сусідів.

Перевірте рідину для вітрового скла

  1. Перевірте рідину для лобового скла – якщо вода в тазі замерзне, на системі може утворитися крижана пробка, яка створюватиме вам проблеми всю зиму, без можливості використовувати склоомивачі

У гіршому випадку бочок, шланги і водяний насос можуть тріснути через замерзлу воду. Уникніть зайвих витрат за допомогою каністри склоочисників і кількох хвилин уваги.

У вас під рукою надійний комплект

  1. Готуючи автомобіль до зими, не забудьте про надійний набір: скребок і спрей, що розморожує замки. Хорошою порадою було б не тримати їх у машині, щоб мати доступ до них, коли ви не можете відкрити двері.

Періодично чистіть свій автомобіль

  1. Регулярне прибирання автомобіля – після снігопаду рекомендується прибирати сніг з машини, навіть якщо ви на ній не їздите. Протягом дня, коли температура підвищується, сніг тане, а вода просочується, поки не спадає. Вночі приходить мороз і наступного дня хедер може тріснути при спробі відкрити двері.

Періодично поліруйте та чистіть фари

  1. Фари, фари, фари – день коротший, тому ви будете залежати від фар набагато більше. Дороги брудніші через сіль і пісок, і це вплине на якість і видимість фар. Почніть сезон із полірування фар і періодично очищайте їх, щоб підтримувати високу яскравість.

Якщо ви знаєте інші корисні поради, які можуть нам допомогти при підготовці автомобіля до зими, пишіть їх у коментарях і допоможіть нам створити максимально повний список. Інформований світ – щасливий світ.

Не забудьте підписатися на нас у  FacebookInstagramTik TokPinterestLinkedIn і Youtube і поділитися статтею.

Залишити відповідь