11 порад щодо водіння в тумані

11 порад щодо водіння в тумані

Condusul pe timp de ceață repreziКерування автомобілем у тумані часто викликає несподівані труднощі.

Ви вирушаєте в дорогу рано вранці, коли надворі ще прохолодно. Ти все підготував і не терпишся потрапити на відпочинок. Щоденний стрес і втома на роботі почали брати своє; тобі потрібна була перерва. Але ви навіть не виїхали за місто, тому що потрапили в хмару погоду яка ускладнює керування. Щоб водіння було безтурботним, ми зібрали в одну статтю найкорисніші поради щодо водіння в туман.

Водіння в тумані – Поради для вашої безпеки.

Туман — звичайне явище восени та навесні, коли низькі температури призводять до підвищення вологості; краплі води випаровуються, а пари, що утворюються, зменшують прозорість повітря. При погіршенні видимості зростає ризик ДТП.

Зробіть себе помітним. Перше і найголовніше – увімкніть задні протитуманні фари автомобіля .За відсутності протитуманних фар використовуйте ближнє світло. Nu folosi lumina Не використовуйте дальнє світло, яскраве світло відбиватиметься в повітрі та погіршуватиме видимість.

Якщо ви їдете досить повільно і хочете бути ще більш помітними, ви можете використовувати аварійні вогні.

Під час руху в колоні вимикайте світло та протитуманні фари. Вони, будучи сильними, будуть дуже дратувати інших водіїв.

Уникайте обгін. Інші водії можуть бути не такими помітними, як ви. При цьому через відсутність видимості ви не вчасно побачите певні перешкоди, такі як ями, каміння, гілки чи навіть тварини.

Адаптуйте свою швидкість. Уникайте будь-яких відволікаючих факторів і намагайтеся зосередити свою увагу на дорозі. Туман може з’являтися хвилями різної інтенсивності, і ваша видимість може погіршуватися з миттєвістю. Будьте готові регулювати швидкість відповідно до умов.

Їдьте повільно й обережно. Під час руху в тумані рекомендується керуватися розміткою праворуч і зберігати низьку постійну швидкість. Ви повинні вміти помітити будь-яку перешкоду і вміти вчасно відреагувати. В ідеалі також варто враховувати принципи профілактичного водіння.

Використовуйте технології розумно. Якщо у вас є смартфон, перевірте погодні умови, перш ніж вирушити в дорогу; Додатки з картами також можуть бути корисними, ви можете бачити, коли наближається крутий поворот, але не відволікайтеся на телефон, ваша увага має бути зосереджена на дорозі

Тримайте дистанцію. Не під’їжджайте занадто близько до того, хто йде попереду, ви не знаєте, які маневри він може робити. Найкраще дати собі достатньо часу для безпечного гальмування.

Відмовтеся від систем круїз-контролю. Під час руху в тумані рекомендується регулювати швидкість вручну відповідно до потреб.

Якщо туман занадто щільний і ви відчуваєте, що не можете впоратися, потягніть праворуч. Краще трохи почекати, поки він розійдеться, ніж наражати себе на небезпеку. Але не зупиняйся на дорозі! При погіршенні видимості припаркований на дорозі автомобіль стає реальною небезпекою для всіх учасників дорожнього руху. Намагайтеся припаркуватися якомога ближче до узбіччя або навіть поза дорогою, щоб ваш автомобіль було видно.

І останнє, але не менш важливе, пристебніть ремінь безпеки. Навіть на низькій швидкості раптова зупинка може викинути людей у машині вперед. Для вашої безпеки пристебніться ременем безпеки.

AПерейдіть за посиланням, якщо ви хочете знайти правильну шину для вас.

Nu uita să arunci un ochi și peste conturile noastre de social media 😉

FacebookInstagramTik TokPinterestLinkedIn și Youtube

Залишити відповідь