Профілактичне водіння

Профілактичне водіння

Профілактичне водіння означає стиль водіння, адаптований до середовища кожного водія. Він був розроблений, щоб знизити ризик аварій і допомогти водіям передбачити помилки інших учасників дорожнього руху. Незважаючи на те, що деякі аспекти профілактичного водіння висвітлюються в автошколі, ми вирішили трохи заглибитися в цю тему з важливими деталями для вашої безпеки.

Система Сміта в превентивному менеджменті

Система превентивного водіння Сміта була винайдена в 1950 році Гарольдом Смітом для підвищення безпеки руху. Він часто використовується водіями та базується на 5 важливих принципах:

Цільтесь високо – цей принцип полягає у спостереженні за рухом попереду. Намагайтеся звертати увагу на поведінку водіїв, які їдуть попереду, а не лише на першу машину. Таким чином, якщо хтось раптом сформулює, ви зможете безпечно зупинитися і попередити інших учасників дорожнього руху, щоб вони зробили те ж саме.

Майте на увазі загальну картину – звертайте увагу на інших водіїв. Вони можуть мати хаотичну або агресивну поведінку. Маючи загальну картину, ви можете передбачити помилки інших і захистити себе.

Тримайте очі відкритими – дуже важливо постійно бути в курсі як інших водіїв, так і дорожніх умов. Постійний рух очей тримає вас напоготові.

Зробіть вихід – не під’їжджайте надто близько до автомобіля, що їде попереду, і намагайтеся також триматися на відстані від тих, хто йде позаду. Цей принцип дає вам шлях евакуації у разі автомобільної аварії.

Зробіть себе помітним! – Не входьте в сліпу зону інших водіїв і переконайтеся, що вони вас бачать. Коли водії просто думають, що їх бачать, трапляються аварії.

Крім того, під час профілактичного водіння важливо зберігати спокій . Агресивна поведінка на дорогах не тільки карається законом, але й часто призводить до аварій. І якщо ви бачите, що хтось веде агресивно, краще дозвольте йому вас обігнати, щоб забезпечити вашу видимість і безпеку

Втома є ще одним важливим фактором. Коли ви не відпочили, ваша концентрація та рефлекси різко знижуються, і ви більше не можете реагувати так швидко. Намагайтеся уникати водіння, коли ви втомлені або вночі.

Переконайтеся, що у вашому автомобілі є медична аптечка, світловідбивні трикутники, вогнегасник і світловідбиваючий жилет, а перед тим, як вирушити в дорогу, перевірте термін придатності аптечки та вогнегасника. Якщо ви плануєте зимову подорож, візьміть із собою ковдру, велику пачку солі, ланцюги протиковзання та лопату, а якщо у вас немає відповідних по сезону шин, ми чекаємо вас з найкращими угодами.

Не забудьте також підписатися на нас у FacebookInstagramTik TokPinterestLinkedIn I Youtube.

Залишити відповідь