Чим відрізняються асиметричні, симетричні та спрямовані шини?

Чим відрізняються асиметричні, симетричні та спрямовані шини?

Крім естетичної ролі, малюнок протектора (той, що контактує з землею) шини призначена для задоволення певних потреб водіїв. Для зчеплення на снігу чи сухої дороги ці моделі зазвичай діляться на 3 типи: симетричні шини, асиметричні та спрямовані шини.

Симетричні шини

anvelopele asimetrice

Вони мають симетричний малюнок. Незалежно від того, в якому напрямку вони встановлені чи повернуті, продуктивність і малюнок будуть однаковими. Незважаючи на те, що шини цієї моделі зазвичай мають нижчу ціну, їх важче адаптувати до змін і вони не запропонують такої ж якості на мокрій дорозі, як асиметричні. Ці моделі часто зустрічаються для невеликих розмірів (до R15), фургонів і 4×4.

Асиметричні шини

anvelopele asimetrice

Вони мають глибокі канавки зсередини для розсіювання води. Зовні блоки більші, створюють кращий контакт із землею та створюють хороше зчеплення на сухій місцевості. Завдяки своїм характеристикам це поширена модель літніх шин.

Вони повинні бути встановлені в певному напрямку на ободах. Дотримуйтеся написів всередині (inside) і зовні (outside) як орієнтир при їх монтажі.

Спрямовані шини

Візерунок утворює букву V, яка вказує напрямок, у якому має бути встановлена шина. Пропонуючи додаткову курсову стабільність, він часто зустрічається в зимових шинах, які добре розсіюють сніг, але також забезпечують хороші характеристики на мокрій місцевості

Не рекомендується монтувати шини з кількома типами моделей на одну вісь. Кожна з них пропонує різну продуктивність, існує ризик дрейфу.

Багато хто не звертає уваги на ці деталі, потребуючи автомобіля для поїздок туди-сюди, але, розуміючи ці закономірності, ви можете вибрати правильні шини для свого стилю чи потреб і скористатися перевагами різноманітності, запропонованого виробниками.

Якщо вам потрібно змінити шини, давайте поговоримо! Наші представники чекають на вас з широким вибором порад і товарів.

Залишити відповідь