Як ми їздимо по бездоріжжю

Любителі пригод обирають бездоріжжя заради неймовірного поєднання пейзажів та адреналіну. Але щоб їздити по пересіченій місцевості, піску чи грязі, вам потрібен спеціальний комплект позашляхових шин і деякі навички, щоб залишатися в безпеці. Тож ми зібрали кілька порад для досвідчених або початківців любителів пригод щодо безпечної їзди піщаною, вибоїстою та багнистою місцевістю.

Бездоріжжя по піску

Я бачив у новинах кількох водіїв, які вирушили на своїх автомобілях на пляж. Ми розуміємо ваш розбійницький дух, але ми все ж рекомендуємо вам приборкати його, якщо у вас немає автомобіля 4×4 і відповідних шин, щоб поліція не зробила це з жахливими штрафами. 

Шини, придатні для піску, ми маємо на увазі ті, які забезпечують більший слід на землі. Ось кілька прикладів: ECO ADVANTAGE, ECO JUNGLE або WINRUN MAXCLAW A/T.

Під час їзди по піску важливо підтримувати постійний темп і швидкість, щоб шини доводилося топтати пісок і розсіювати його. Інакше вони викопаються з піску і залишать вас у глухому куті. На вищій швидкості раптові маневри, такі як гальмування та повороти, не будуть ефективними, створюючи своєрідний занос. Щоб повертати і гальмувати, потрібно діяти завчасно і поступово.

Якщо ви відчуваєте, що не маєте необхідного зчеплення, ви можете знизити тиск приблизно на 0,3 бар, щоб збільшити слід шин. Кількість смужок орієнтовна, краще поекспериментуйте і подивіться, що вам більше підходить. Але якщо ви знову в дорозі, вам потрібно заново накачати шини, інакше вони перегріються і досить швидко вибухнуть. Ось чому ми рекомендуємо мати з собою портативний компресор для універсальності.

Бездоріжжя по пересіченій місцевості

Румун — брат лісу, і в лісах повно походів бездоріжжям. Але навіть тут ми повинні дуже дбати про обладнання та маневри, щоб уникнути перекидання ситуації чи автомобіля.

Перед початком крутого або нерівного підйому, ми рекомендуємо вам трохи досліджувати його. Якщо ви не можете ходити, ви, швидше за все, також не зможете керувати автомобілем.

Починайте з низької та постійної швидкості, щоб мати можливість маневрувати автомобілем відповідно до маршруту. Намагайтеся не змінювати радикально напрямок і будьте готові зіткнутися з обмеженою видимістю, якщо мова йде про велику висоту.

Підготуйте резервний план. Залежно від обраного маршруту, можливо, ви не зможете його пройти. Що ми тоді робимо? Шукаємо шлях втечі.

Не починайте зі зчеплення, оскільки ви допоможете силі тяжіння потягнути вас вниз. Натискайте на гальма обережно, без різких рухів, інакше ви зісковзнете. Після того, як ви зупинили автомобіль і поставили ручне гальмо, увімкніть задню передачу. Поставши ногу на педаль гальма, ви легко відпустите ручне гальмо. Злегка відпустивши педаль гальма, ви почнете спуск. Не натискайте різко на жодну педаль.

Бездоріжжя по грязі

Час від часу ми також бачимо автомобілі, колір яких ми не можемо відрізнити від бруду. Дивлячись на них отак, вони проносять наші думки і запитують нас: де був цей чоловік і як далеко він наважився?

Щоб наважитися бути з ними пліч-о-пліч, потрібні спеціальні шини. Саме вони чіпляються за тверду поверхню під брудом, щоб ваш автомобіль рухався.

Перш ніж вирушати в дорогу, вам краще встановити на машину лебідку.

Тут також рекомендується перевірити маршрут, яким ви будете подорожувати, якщо бруд сягає вище осі, у вас є хороші шанси застрягти.

Зберігайте постійну низьку швидкість, щоб ви могли зменшити швидкість, коли наїдете на багнюку або водянисту ділянку.

Якщо ви застрягли, спробуйте обережно розгойдати машину вперед і назад, як човен, щоб створити свій вихідний міст.

Нам пощастило жити в Румунії, тому що тут ми знаходимо різноманітні місцевості, де ми можемо їздити по бездоріжжю. Але для безпеки нам потрібні відповідні шини. Тут ми можемо допомогти вам із рекомендаціями та спеціальними шинами, щоб нагодувати шукача пригод у собі. 

Якщо вам потрібні позашляхові шини, перегляньте наш каталог або зателефонуйте нам за номером +40 372 672 471, щоб підібрати найкращий варіант.

Ви можете знайти більше порад та ідей, підписавшись на нас у Facebook, Instagram, Tik Tok, Pinterest, LinkedIn і Youtube.

Залишити відповідь