Як вибрати правильну шину

Це здається досить простим, але ви були б здивовані, дізнавшись, що багато водіїв мають шини, відмінні від тих, які потрібні для їхніх автомобілів. Це може бути помилка або свідомий вибір, але встановлення іншого типу шин може ускладнити керування автомобілем, пошкодити підвіску, і якщо всіх цих дорогих проблем недостатньо, це також створює загрозу безпеці для вас та оточуючих . Вибравши правильну шину, ви зможете уникнути всіх цих неприємних сценаріїв.

Тут ви знайдете деякі речі, які слід враховувати, коли ви хочете вибрати правильну шину для вас. Найголовніше, щоб шини підходили до вашого автомобіля, і щоб переконатися в цьому, потрібно знати, як прочитати код, написаний на кожній шині. Також необхідно враховувати європейський споживчий етикет і правильно підбирати шини по сезону.

  1. Пояснення літер і цифр на відповідній шині

  2.  Європейська етикетка

  3.  Сезонна резина

  4.  Висновок

Пояснення коду на відповідній шині

  • 205/55 R16/ 87V 205/55 R16 – Відноситься до оптимального розміру шин для вашого автомобіля.
  •  87 – Номінальне навантаження – це максимальна вага, яку може безпечно витримати шина.
  • V – клас швидкості означає максимальну швидкість, яку можна досягти під час перевезення вантажу, визначеного індексом навантаження.

 

При виборі нового комплекту шин можна керуватися кодом, написаним на старому. Але якщо мова йде про машину, куплену б/у, то шини можуть бути не оригінальними. У цьому випадку краще провести більш ретельний пошук.
Як правило, виробник наносить на автомобіль табличку з даними про оптимальні шини. Його можна знайти на порозі дверей водія, в бардачку, на внутрішній стороні кришки паливного бака або дверей багажника. Якщо ви все ще не можете знайти цей ярлик, ці дані також можна знайти на номерному знаку вашого автомобіля.

Європейська етикетка

Згідно з чинним законодавством, енергетичні етикетки відображаються на шинах з інформацією про їх характеристики, такі як клас ефективності, клас зчеплення та рівень шуму.

Клас ефективності (індекс споживання) стосується споживання палива шини. Клас A означає найнижче споживання, а клас G найвище. Чим ефективніший клас, тим дорожча шина.

Клас зчеплення (індекс зчеплення) стосується гальмівного шляху на мокрому ґрунті та також представлений за алфавітом. Шини класу А є найбезпечнішими, мають найкоротший гальмівний шлях.

Рівень шуму вказується в децибелах і відноситься до зовнішнього шуму. Як правило, позашляхові шини вважаються шумними.

Сезонна резина

Основною категорією шин, і найпростішою для розуміння, є сезонна категорія: літні, зимові та всесезонні. Дуже важливо правильно підібрати шини по сезону

Літні шини рекомендуються при температурі вище 7 градусів за Цельсієм. Гумовий склад більш твердий, щоб не деформуватися при високих температурах. Літні шини мають високий ступінь гнучкості, що допомагає вам їздити спокійніше та з меншим споживанням. Вони забезпечують чудове зчеплення на сухій місцевості. Взимку використовувати їх не рекомендується, оскільки при низьких температурах вони твердіють і різко втрачають зчеплення..

Зимові шини складаються з більш м’якої гуми і призначені для температури нижче 7 градусів за Цельсієм. Гуми м’якші і зберігають свою гнучкість при низьких температурах і морозі, а виражені канавки забезпечують зчеплення на воді або снігу. Влітку використовувати їх не рекомендується. За високих температур їх гальмівний шлях збільшується, що створює ризик аварії. Мають напис MS або M+S (mud and snow), що означає «для бруду та снігу».

Всесезонні шини мають спільний знаменник між літніми та зимовими шинами. Якщо ви перебуваєте в регіоні, де зима дощова, а літо нежарке, то ви можете уникнути турбот про заміну шин, вибравши такий комплект. Але якщо сезони сильно відрізняються, спекотне літо та сувора зима, найкраще вибрати сезонні шини, які дають вам найбільшу продуктивність.

 

Висновок

 Дуже важливо враховувати всі ці критерії та багато іншого. Іншим важливим фактором є ваш стиль водіння. Якщо ви любите їздити більш спортивно, випробовуючи межі можливостей свого автомобіля, тоді ми рекомендуємо вам вибрати шини з високим класом зчеплення. Але якщо їздити обережніше, то для економії палива можна скористатися шинами з більш ефективним класом витрати. А якщо ви в основному їздите сільськими або гравійними дорогами, виберіть комплект всюдихідних шин (для всіх типів місцевості) для кращого зчеплення.

Ви повинні знати, що досі не існує ідеальних шин, які могли б впоратися з усіма сезонами, будь-якими стилями водіння та будь-якими місцевостями, але якщо ви враховуєте всі перераховані критерії, ви можете знайти правильну шину. Тепер, маючи всю цю інформацію, ви готові придбати новий набір відповідно до своїх уподобань і потреб.

Щоб знайти потрібну шину, перегляньте, наш каталог Якщо вам потрібна додаткова інформація, ви також можете прочитати статті про шини 4×4 або вантажні шини.

 

Не забудьте також підписатися на нас у FacebookInstagramYoutube, LinkedInTik TokPinterest.

Залишити відповідь