MS і шини Snowflake (3PMSF)

MS і шини Snowflake (3PMSF)

Все більше людей вдягають автомобіль на зиму. Закон вимагає, щоб ми були готові до першого снігу, і ніхто не хоче бути застигнутим зненацька. Проблема полягає в тому, що існує плутанина щодо того, що саме визначає зимову шину. Він повинен мати MS і Snowflake чи тільки один? Та й інформація, знайдена в Інтернеті, не зовсім постійна. Тому ми вирішили присвятити цій темі статтю.

Що означають MS і Snowflake

Напис MS, M.S, M+S або M&S на шині означає Mud and Snow, що означає, що виробник підтверджує, що шина має необхідне зчеплення для їзди по бруду та снігу.

У Румунії всі зимові шини повинні мати цей напис, він не використовується виключно на всесезонних шинах – і тут все стає трохи складніше. Зимові шини лише з написом MS рекомендовані для регіонів, де зими м’якіші, з більш високою температурою та малосніжним. 

Сніжинка або 3PMSF (Three-Peak Mountain SnowFlake) — це напис, який дуже затребуваний водіями на зимових шинах. Вона постає у вигляді сніжинки на горі з трьома вершинами. З юридичної точки зору наявність такого напису на зимовій гумі не є обов’язковою. 3PMSF означає, що ця шина була сертифікована для зимового використання. Щоб отримати цей сертифікат, шина повинна пройти випробування відповідно до міжнародних норм і відповідати певним стандартам безпеки. Ці шини рекомендовані для районів зі складними зимами.

Слід зазначити, що в законодавстві йдеться не про напис 3PMSF, а лише про MS:

«У 2011 році набув чинності «Закон про зимову шину», згідно з яким кожен, хто їздить дорогами загального користування, вкритими снігом, льодом або льодом, зобов’язаний мати зимову гуму. Навіть якщо дорога суха, на ділянках може утворитися ожеледиця, тому не їздіть, навіть на короткі відстані, якщо транспортний засіб не обладнано зимовою гумою. Їх легко ідентифікувати завдяки наявності літер M і S з боків у формі: «M+S», «M.S.», «MS» або «M&S», не включаючи в цю категорію шини, позначені лише знаком напис «всі» сезони».”

Джерело: поліція Румунії. 27 Жов 2019. СЕЗОН ЗИМОВИХ ШИН РОЗПОЧАВСЯ https://politiaromana.ro/ro/stiri/a-inceput-sezonul-anvelopelor-de-iarna

Деякі бачили в пресі, що власники MS або всесезонних шин матимуть проблеми, помилкова інформація, згідно з RAR. Напис MS є не тільки для всесезонної гуми, але і для зимової гуми, яка допускається для холодної пори року. Напис у формі сніжинки інформує нас про те, що шина була піддана додатковим випробуванням на снігу та забезпечує кращі характеристики в цих умовах. каже нам, що якщо на ваших шинах є принаймні напис MS, вам не про що хвилюватися.

MS M+S Anvelope M+S

Всюдихідні та позашляхові шини

Що стосується шин All Terrain або Off Road, то багато водіїв вважають, що їх можна використовувати і взимку. На жаль, це не зовсім так. Не всі шини All Terrain є всесезонними, і тут потрібно звернути увагу на сезонність ваших шин.

Шини All Terrain розроблені для пересіченої місцевості, вони мають глибші канавки, щоб забезпечити гарне зчеплення з брудом і гравієм і їх не легко проколоти.

З іншого боку, зимові шини мають оптимізований профіль для розсіювання снігу та води. Окрім цієї різниці у зовнішньому вигляді, є ще й різниця, пов’язана зі складом гуми. Як зазначено в статті Як вибрати правильну шину, зимові шини виготовлені з м’якшої гуми, яка може зберігати свою гнучкість і зчеплення за низьких температур, на снігу чи льоду.

Висновок такий: незалежно від того, який тип шин у вас – дорожні чи позашляхові, ви повинні переконатися, що вони мають напис MS, щоб відповідати законодавству, і залежно від інтенсивності зими у вашому регіоні, Ви можете вибрати ті, які мають напис 3PMSF ❄️.

Перейдіть за посиланням, якщо ви хочете знайти шини M+S, які підходять саме вам.

Не забудьте також підписатися на нас у FacebookInstagramTik TokPinterestLinkedIn I Youtube.

Залишити відповідь