Зимова їзда

Тепер, коли майже по всій країні випав сніг, можна говорити про зимову їзду. У деяких регіонах країни сніг почався ще з листопада, нагадавши багатьом з нас дитинство. Але щоб мати можливість насолоджуватися мрійливими пейзажами та тихою зимою, ви повинні бути готові їздити по снігу та мати належним чином обладнаний автомобіль.

condusul pe timp de iarnă

Перед виходом у дорогу

  • Перш за все необхідно перевірити погодні умови та стан доріг, це допоможе вам скоригувати маршрут та графік.
  • Дуже важливо очистити сніг з усіх вікон, а також з решти автомобіля. Часто водії не прибирають сніг з даху автомобіля, і він може скочуватися на лобове або заднє скло, закриваючи огляд.
  • За допомогою скребка видаліть лід з усіх вікон, щоб забезпечити широке поле огляду.
  • Переконайтеся, що склоочисники не замерзли, працюють належним чином і в них достатньо рідини для омивання вітрового скла.
  • Залиште набір ланцюгів протиковзання в багажнику (вони дуже корисні, а іноді й необхідні в місцях із утрамбованим снігом, наприклад на гірськолижних курортах), великий мішок із сіллю чи піском і лопату. Вони можуть допомогти вам не тільки в далекій дорозі, але і при виїзді зі стоянки.
  • Окрім сезонних шин, одна з найважливіших речей під час зимової їзди — дати машині трохи попрацювати перед тим, як виїхати, щоб прогріти двигун.

Тепер, коли ваш автомобіль готовий, ми обговоримо, як безпечно їздити по снігу.

Зима в пробках

Якщо ви плануєте більш тривалу подорож, повідомте близьким свій розклад і маршрут; якщо ви зіткнетеся з труднощами, вони можуть повідомити владу

Знизьте швидкість і тримайте дистанцію. Майте на увазі, що взимку гальмівний шлях може збільшитися до 10 разів. Незалежно від того, наскільки ви впевнені у своїх навичках водіння чи своєму автомобілі, краще бути обережним.

Уникайте використання систем автопілота щоб мати можливість швидко адаптуватися до непередбачуваних ситуацій.

Використовуйте гальма двигуна якомога частіше. Не натискайте на педаль гальма, тому що ви можете занести. Намагайтеся гальмувати поступово і, коли необхідно, використовуйте гальмо двигуном (прогресивне перемикання на нижчу передачу).

Якщо дорога вкрита снігом, намагайтеся не йти по слідах автомобіля, що їде попереду, оскільки у вас гірше зчеплення з утрамбованим снігом.

Не прискорюйтесь сильно, але в той же час переконайтеся, що у вас є достатній імпульс під час підйому на схил. Ми рекомендуємо вам взагалі уникати ривків за елементи керування автомобілем.

Якщо ви відчуваєте, що ваш автомобіль заносить, трохи послабте педаль газу і поверніть кермо в напрямку заносу. Нагадуємо, що під заносом розуміється момент, коли задня частина автомобіля ковзає в різні боки, а недостатнє керування, тобто поворот керма в напрямку руху, допоможе відновити стійкість.

Якою б поганою не була погода, зберігайте спокій. Їдьте повільно та обережно заради вашої безпеки та безпеки оточуючих.

condusul pe timp de iarnă

Що ви робите, якщо ви застрягли?

Якщо ви потрапили в сніг або не можете керувати через туман, не лякайтеся. Намагайтеся зупинятися якомога ближче до узбіччя і зробити свій автомобіль якомога помітнішим. Ви можете розмістити світловідбиваючі трикутники на більшій відстані та включити аварійну світлову сигналізацію.

Щоб зберегти тепло, запускайте двигун лише кілька хвилин на годину, щоб заощадити паливо. Слідкуйте за тим, щоб вихлопна труба не була покрита снігом, інакше всі токсини потраплять в машину, і ви ризикуєте задихнутися.

Якщо ви не бачите навколо себе будівель для укриття, залишайтеся в машині. І останнє, але не менш важливе, повідомте владі про своє місцезнаходження та стан.

Handsome young bearded man spending time at home with phone in hands close up

Як я вже згадував раніше, перед початком тривалої подорожі дуже важливо перевірити погодні умови та стан доріг, а якщо вони несприятливі, спробувати відкласти виїзд. Якщо необхідно, дотримуйтесь цих порад, щоб безпечно дістатися місця призначення. Якщо у вас є інші корисні поради для водіння взимку, пишіть їх у коментарях.

Happy man with thumbs up gesture, isolated on white wall

Ви також можете слідкувати за нами у FacebookInstagramTik TokPinterestLinkedIn i Youtube.

Залишити відповідь