Запасне колесо

Однією з тем, яка не приділяє належної уваги, є запасне колесо. Можливо, ви думали, що це не так важливо, за цим немає ніякої науки, це десь у багажнику, і все. Розумієте, насправді є 3 типи запасних коліс, і якщо у вас вживаний автомобіль, він може бути не тим.

Де зберігається запасне колесо

У більшості автомобілів у багажнику є відведене для цього місце. Для транспортних засобів типу 4×4 або SUV вони також розміщені зовні у видимому відділенні, на дверях багажника або навіть на капоті. У Duster і деяких моделях фургонів ви знайдете їх встановленими під автомобілем.

Види запасних коліс

Для багатьох із нас запаска не є пріоритетом, тому що раніше ми не стикалися з необхідністю її заміни. Але ви ніколи не знаєте, коли і де ця потреба може застати вас, і краще бути напоготові..

Запасні колеса діляться на три основних види:

Roata de rezervă
  1. Запасне колесо звичайного розміру

Це ідентично іншим колесам вашого автомобіля. Купуючи диски та шини на сезон, ви можете вибрати 5, а не 4. Якщо їх потрібно буде змінити, вам не доведеться турбуватися про те, скільки кілометрів і на якій швидкості ви можете проїхати.

Недоліком цього колеса є об’ємність і вага. Він займає більше місця в багажнику, а його вага також збільшує споживання палива.

При цьому, якщо ви їздите на сезонних шинах, вам знадобляться 2 запасних колеса, одне на літо і одне на зиму. Але якщо ці аспекти вам не заважають, у вас не повинно бути проблем.

  1. Компактне тимчасове запасне колесо

Це запасне колесо є на деяких нових автомобілях. Вони, як правило, вужчі та розроблені, щоб бути легшими та компактнішими, ніж запасне колесо звичайного розміру.

Roata de rezervă

Вона не може забезпечити таку саму продуктивність, як звичайна шина. Це короткострокове рішення, і до найближчого автосервісу рекомендується їхати зі швидкістю не більше 80 км/год.

Roata de rezervă
  1. Тимчасове складне запасне колесо

Це надувне колесо. Зазвичай це стосується нових автомобілів, для яких потрібні шини R18, R19 і R20. Хоча на перший погляд він здається невеликим, він розширюється та звужується як найкомпактніший варіант. За допомогою компресора ви можете швидко накачати його та спостерігати, як він здувається, щоб досягти необхідного розміру.

Також не можна їхати зі швидкістю вище 80 км/год до найближчого автосервісу. Після встановлення нової шини її можна спустити, щоб зменшити її розмір..

Якщо ви виберете тимчасове запасне колесо, компактне або складне, ви не матимете такого ж зчеплення, маючи набагато менші протектори. Обидва являють собою тимчасове вирішення нещасливої ситуації. Головною їх перевагою є вага і займаний простір.

У цій категорії ми також згадуємо шини Runflat. Ці шини мають більш жорсткий гумовий шар з боку борту, щоб підтримувати шину в разі проколу. Деякі можна відремонтувати, інші ні, але в разі поломки ви можете їздити з ними, поки їх не обслуговують. Як правило, водії, які їздять на шинах Runflat, не мають запасних шин.

Roata de rezervă

Що потрібно знати про запасне колесо

Рекомендується періодично перевіряти тиск у запасному колесі, особливо перед довгою поїздкою. Ви також можете візуально перевірити шину на наявність тріщин, розколів або інших пошкоджень. Якщо у вас також є супорт, ви можете виміряти його знос, не забувайте, що мінімальна допустима глибина в Румунії становить 1,6 мм.

Не рекомендується їздити з запасним колесом більше, ніж це необхідно. Маючи не такий же розмір і протектор, як інші колеса, можуть виникнути поломки. У той же час ускладнюється гальмування і керованість.

Водіям вживаних автомобілів ми рекомендуємо провести тест, щоб перевірити, чи можна встановити запасне колесо на їхній автомобіль. Ви здивуєтеся, але в багатьох таких автомобілях є інші запасні колеса, крім оригінальних, і є ймовірність, що вони не підійдуть..

Тепер, коли у вас є вся ця інформація, ви готові перевірити або придбати запасну шину.

Не забудь! Ви також можете знайти нас у Facebook, Instagram, Tik Tok, Pinterest, LinkedIn та Youtube 😉 😉

Залишити відповідь