Коли міняти шини – 6 важливих ознак та інші поради

На перший погляд, ваші шини виглядають добре, але чим більше ви думаєте про це, тим більше розумієте, що вони були у вас давно, і у вас починає формуватися питання: коли вам слід змінити шини ? Ось кілька важливих ознак, на які варто звернути увагу.

Знаки про необхідність заміни шин

  1. Окрім зміни сезону, основним фактором, який слід враховувати, є, очевидно, знос шин. Це може дати вам підказки щодо інших проблем. Сильне зношення внутрішньої або зовнішньої кромки шин відбувається через проблеми з розвалом коліс. Зношення обох країв пов’язане із занадто низьким тиском, а знос середньої частини ременя – через занадто сильний тиск.

Є багато факторів, які впливають на термін служби ваших шин, скільки ви їздите, якість доріг, погоду, ваш стиль водіння тощо, але знати, коли вам потрібно змінити шини, вам просто потрібно уважним поглядом прилад для вимірювання глибини профілю або монета номіналом 5 грн

Зазвичай нові літні шини мають діаметр від 7,5 до 9 мм, а зимові — 10-12 мм. Покладіть монетку в канавку посередині протектора, щоб побачити, наскільки зношені ваші шини.

Не забувайте, що шини між ними рекомендується міняти кожні 10 000 км. Якщо у вас автомобіль із заднім приводом, задні шини будуть переміщені в тому ж напрямку, що й передні, а передні шини будуть встановлені на задній осі, але з протилежного боку.

На передньопривідному автомобілі задні колеса рухатимуться до передньої осі, але з протилежного боку, а передні шини рухатимуться до задньої осі з того самого боку. А на машині з приводом 4х4 шини змінять на х.

Усіх цих змін можна досягти, лише якщо автомобіль має однакові розміри для всіх 4 шин і вони або спрямовані, або асиметричні..

2. Шина має бічні порізи або тріщини. Залежно від доріг, якими ви їдете, зносу шин або способу їх зберігання можуть з’явитися порізи або тріщини. Порізи можуть виникнути після удару каменем або іншими гострими предметами. Якщо залишити їх на сонці, в умовах надмірної спеки або поблизу джерел озону, шини втратять свої властивості та з’являться тріщини.

3. Цвяхи в гуму. Навіть якщо здається, що шина не втрачає тиск, цю проблему потрібно негайно вирішити. З часом він може спуститися, залишивши водія зі спущеним колесом, коли він цього найменше очікує. У той же час існує ймовірність потрапляння вологи всередину шини, що призведе до пошкодження металевих ниток.

4. Якщо на шинах з’явилися бульбашки повітря або здуття, їх необхідно негайно змінити. Набряк виникає після наїзду на бордюр або вибоїну, при перевантаженні транспортного засобу або при недостатньому тиску. В основному, коли шина перевантажена, всередині металевої конструкції виникають тріщини, а відповідні ділянки деформуються у вигляді опуклості. Ці шини не підлягають ремонту та мають підвищений ризик вибуху.

5. Коли шини зношуються нерівномірно, ви відчуєте деякі вібрації в кермі на низьких швидкостях приблизно 50 км/год. У той же час ці вібрації також можуть виникати, якщо є проблеми з розвалом коліс.

6. Несправність або пошкодження клапана. При заміні шин також рекомендується замінити клапана. Багато хто не звертає на це уваги, клапана пошкоджені, і волога або інші залишки можуть потрапити в шину, вивести її з ладу.

Далі ми обговоримо ризики, пов’язані з використаними шинами та інші фактори, які можуть спричинити їх пошкодження.

Чому потрібно міняти шини?

Використані шини можуть спричинити низку проблем, таких як:um:

  • Низьке зчеплення через знос протектора
  • Підвищений ризик вибуху та неявної аварії
  • Збільшений гальмівний шлях
  • Високий ризик аквапланування
  • Якщо знос шини нижчий за встановлений законом 1,6 мм, ви також ризикуєте отримати чималий штраф.

Інші фактори, що викликають пошкодження шин

➤ Недотримання належного обслуговування шин (регулярна перевірка тиску, обертання шин, правильне вирівнювання)

➤ Не використовуйте шини, що відповідають погоді (сезонні шини, де це необхідно, або зимові шини влітку, і навпаки)

➤ Ями, бордюри, гострі предмети та інші перешкоди

➤ Агресивне водіння – надмірне гальмування або прискорення

➤ Тривала їзда на високих швидкостях

➤ Кліматичні умови – сильна спека або холод можуть прискорити знос шин.

Якщо вам потрібно змінити шини, перегляньте наш каталог, щоб знайти найкращу ціну на шини.

Також слідкуйте за нами у Facebook, Instagram, LinkedIn і Youtube.

Залишити відповідь