9 порад щодо зберігання шин після закінчення сезону

Зберігання ваших шин в оптимальних умовах подовжить термін їх служби.

Від сезону до сезону ваш автомобіль потребує певного технічного обслуговування, і однією з найбільш очевидних і важливих змін є шини. Незалежно від погоди, ви повинні мати правильні шини, щоб уникнути небажаних ситуацій, особливо взимку, коли за законом ми зобов’язані їздити в схвалених зимових шинах.

Але міняючи літні чи зимові шини, ви повинні взяти до уваги одну дуже важливу річ: зберігання шин. Ми підготували серію корисних порад і пропозицій, щоб ви могли насолоджуватися шинами з довшим терміном служби.

 

Що робити перед зберіганням шин

Переконайтеся, що ваші шини чисті та сухі. Бажано вимити їх водою з невеликою кількістю миючого засобу, щоб видалити будь-які сліди пилу та бруду. Не використовуйте мийку високого тиску, оскільки ви можете пошкодити протектор через складки. Якщо місцями застрягли маленькі камінчики, спробуйте видалити їх за допомогою викрутки. Після миття шини повинні бути повністю сухими, щоб перейти до наступного кроку.

 

Перевірте стан шин. Тепер, коли вони чисті, ви можете легко помітити тріщини або інші видимі дефекти, а якщо вам потрібен новий комплект шин, ми чекаємо на вас з широким асортиментом товарів найвищої якості та за найкращими цінами. Бажано також перевірити тиск у шинах перед зберіганням.

 

Де можна зберігати шини

Для багатьох водіїв власний гараж чи майстерня не вихід. А якщо на балконі, горищі або в погребі немає постійної температури і підвищеної вологості, рекомендуємо шинні готелі. Знайти їх не складно, напевно багато автосервісів поблизу вас пропонують таку послугу.

Але якщо з різних причин ви не хочете зберігати свої шини в сервісі, ми підготували для вас наступні рішення.

 

Інструкція по зберіганню шин

Не залишайте шини на сонці! Навіть якщо шини покриті брезентом, вони можуть сильно нагріватися, а УФ-промені та тепло завдають найбільшої шкоди гумі. Рекомендується, щоб у приміщенні для зберігання була середня постійна температура. Якщо ваш гараж або балкон влітку перетворюються на сауну, а взимку — на морозильну камеру, варто було б пошукати інше місце для зберігання.

 

Упакуйте кожну шину в непрозорий пакет. Постарайтеся залишити всередині якомога менше повітря (можна скористатися пилососом), а потім закрийте пакет. Це герметичне середовище не дозволяє маслам у складі гуми випаровуватися. Незважаючи на те, що на ринку можна знайти різні футляри для зберігання шин, зазвичай вони не герметичні, і гума може пересохнути і потріскатися.

 

Залежно від того, як ви хочете зберігати свої шини (з ободом чи без), їх слід розміщувати наступним чином:

Fără jantă

Depozitarea anvelopelor
  • Ідеально розміщувати їх вертикально і приблизно раз на місяць трохи повертати, щоб уникнути деформації шин.
  • Якщо простір не дозволяє, ви також можете розташувати їх горизонтально, але не вішайте їх на гачок або штангу, так вони деформуються найшвидше.

Cu jantă

Depozitarea anvelopelor
  • Якщо ви змінюєте шини на диски, ви можете повісити їх на різні опори, щоб заощадити місце.
  • Ви можете розташувати їх горизонтально один на одному, але також рекомендується змінювати порядок приблизно раз на місяць, щоб уникнути деформації.
  • Намагайтеся не зберігати шини поблизу джерел озону, оскільки вони дуже шкідливі для них. Це далеко не означає:
    -двигуни
    -Печі
    -компресор
    -Акумулятори або генератори
    -Інше електрообладнання

 

Висновок

Зберігання шин є дуже важливим фактором їх терміну служби. Якщо все зроблено правильно, ви зможете насолоджуватися своїми шинами протягом багатьох років безпечної їзди. Якщо ви шукаєте нові шини для свого автомобіля, ми підготували для вас найкращі ціни.

 

Після заміни сезонних шин рекомендується зупинитися в найближчому автосервісі, щоб відрегулювати геометрію коліс..Дивіться також Коли перевіряти розвал коліс і чому це важливо.

 

Не забудьте також перевірити наші облікові записи в соціальних мережах FacebookInstagramTik TokPinterestLinkedInYoutube

Залишити відповідь